Rabobank

Accountmanager Afbouw & Insolventie - Utrecht

Alle vacatures Print Solliciteer
EnglishNederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 25-10-2018 Functiecategorie Commercieel - Account Managemen...
Standplaats Utrecht Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 36 Salaris Goede arbeidsvoorwaarden
Accountmanager Afbouw & Insolventie - (180001Q6)

Locatie: Nederland-Utrecht-Utrecht
Functiegebied: Risk
Organisatie: CRO Financial Restructuring & Recovery
Aanstelling: Fulltime - Vast
Functieniveau: Professional
Werkervaring: 3 - 10 jaar werkervaring
Plaatsingsdatum: 9 okt 2018

Omschrijving:

Stel je eens voor…
Stel je eens voor dat jij zorg draagt voor een goede afwikkeling van de klant- en/ of financieringsrelatie waarbij de bank het besluit heeft genomen om de relatie te beëindigen. Jij kan het verschil maken door als Accountmanager Afbouw en Insolventie Binnenland die expert is in de juridische, bedrijfseconomische en fiscale aspecten van bedrijfsfinancieringen.

Impact creëren
 • Je begeleid zakelijke klanten waarbij de bank het besluit heeft genomen om de klant- en/ of financieringsrelatie te beëindigen. Het gaat hierbij om zakelijke relaties met een obligo van EUR 3 mln tot EUR 25 mln;
 • Je raakt bij de klant betrokken op het moment dat de continuïteit van de bedrijfsvoering geen gegeven meer is en analyseert samen met de Intensief Begeleider hoe de belangen van alle betrokkenen zo goed mogelijk gediend kunnen worden;
 • Mocht discontinuïteit een feit worden dan analyseer je de situatie van de klant en stelt zelfstandig maar in samenspraak met de klant een plan van aanpak op om tot de beëindiging van de klant- en/ of financieringsrelatie te komen;
 • Je bent daarbij verantwoordelijk voor de gehele afhandeling van het dossier, inclusief de afwikkeling van de restschuld. Het minimaliseren van het verliesrisico staat daarbij voorop, met inachtneming van de zorgplicht en het klantbelang. Een respectvolle en empathische klantbehandeling is je op het lijf geschreven.Een voortvarende aanpak is een kenmerk van je handelen;
 • In deze functie heb je veelvuldig contact met de stakeholders, waaronder klanten, borgen en derden aansprakelijken curatoren, advocaten en adviseurs. Dit vraagt inlevingsvermogen en flexibiliteit in stijl en dossieraanpak. Door je gedegen kennis van het insolventierecht en je ervaring in de omgang met deze partijen, is dit voor jou dagelijkse praktijk. Binnen je eigen bevoegdheid ben je in staat besluiten te nemen en uit te voeren;

Daarnaast geef je collega’s van de afdeling (on)gevraagd advies over potentiële probleemsituaties en over hoe je in een vroeg stadium mogelijke deze problemen kunt herkennen en oplossen. Je bent een teamplayer die het maximale uit zichzelf, maar ook uit anderen wil halen.

Met elkaar
Samenwerken is de manier waarop we werken. Ons team Afbouw & Insolventie Binnenland binnen FR&R bundelt de krachten om binnen Rabobank Groep wereldwijd voor Bijzonder Beheer van de zakelijke financieringsrelaties. FR&R bundelt de krachten om binnen Rabobank Groep wereldwijd voor Bijzonder Beheer van de zakelijke financieringsrelaties. Ons team concentreert zich daarbij op het afscheid nemen van klanten met hun basis in Nederland. FR&R wordt verplicht ingeschakeld als het obligo van de klant bepaalde grenzen overstijgt, dan wel indien in het dossier wordt besloten de klant- en/of financieringsrelatie te beëindigen (een zogeheten “afbouwbesluit”).

Met jou erbij als Accountmanager Afbouw en Insolventie staat de teller van het team op 22 diverse collega’s.

Met jouw talenten
Dat klantgerichtheid, onafhankelijk en onderbouwd oordelen, inspireren en beïnvloeden en communicatiekracht onmisbaar zijn voor deze functie Accountmanager Afbouw en Insolventie is logisch. Daarbovenop is het belangrijk dat je alles op onderstaande checklist herkent:
 • Je hebt je universitaire opleiding Rechten afgerond en minimaal drie jaar relevante werkervaring, bij voorkeur bijzonder beheer ervaring in het afbouw- en insolventie domein;
 • Juridische, bedrijfseconomische en fiscale aspecten van bedrijfsfinancieringen hebben voor jou geen geheimen;
 • Opleiding Insolventierecht op academisch niveau (Insolad of CPO Insolventierecht voor het Bankwezen;
 • Tevens ben je bekend met de WSNP en andere relevante wet- en regelgeving;
 • Je bent communicatief sterk en laat je niet uit het veld slaan.

Bij de Rabobank
Dat de Rabobank een financiële dienstverlener is voor meer dan 8,5 miljoen klanten in 40 landen, wist je vast al. Weet je ook dat we met elkaar werken aan een betere wereld? Dit doen we op 101 manieren, zoals:
”we proberen ook in de afbouwfase de klant in de lead te laten bij het vorm geven van het afbouwtraject en blijven met de klant in voortdurend open gesprek. Ook wanneer we de afwikkeling van zijn privébetrokkenheid bespreken.”

Wil jij dit ook?

De beste versie van jezelf worden? Wij helpen je er graag bij door jouw ontwikkeling centraal te stellen en te investeren in een omgeving waarin je blijft leren. We geven je de ruimte om te innoveren en ondernemen. Zo bieden we je volop groeikansen en helpen je verwachtingen te overtreffen en het goede buitengewoon goed te doen, zodat je kan groeien als professional. Daarbovenop kan je bij ons (o.b.v. een 36-urige werkweek) ook rekenen op:
 • een brutomaandsalaris dat past bij jouw opleiding en ervaring;
 • een dertiende maand en vakantiegeld;
 • een Employee Benefit Budget (10% van je maandinkomen). Hoe jij dit budget inzet, is aan jou. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra vakantiedagen, een extra storting in je pensioen of zelfs het maandelijks laten uitbetalen van dit budget;
 • een persoonlijk budget, dat je kunt besteden aan activiteiten gericht op jouw ontwikkeling en loopbaan;
 • flexibiliteit in werktijden en locatieonafhankelijk werken;
 • 100% vergoeding van woon- werkverkeer als je met ov reist! Toch met auto of motor? Kies dan voor een woon- werkverkeervergoeding;
 • een pensioenregeling waar je zelf maar 5% aan bijdraagt.

Laten we kennismaken
Ben jij hem/haar? Onze nieuwe collega die de Rabobank wil versterken als Accountmanager Afbouw en Insolventie? En zo het verschil wil maken voor jezelf, onze klanten én de maatschappij? We ontvangen graag jouw sollicitatie op deze vacature in Utrecht.

Handig om te weten:
 • Reageer via de 'Solliciteer' button.
 • Als je vragen hebt over de inhoud van de vacature, kan je die stellen aan Arnold Spetgens , Teamleider AI Binnenland, via + 31 6 53 69 39 40.
 • Marielle Jenneskens, recruiter, beantwoordt met plezier vragen over de sollicitatieprocedure via marielle.jenneskens@rabobank.nl.
 • Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screening procedures die binnen de Rabobank gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij de Rabobank te verrichten.
 • Jouw privacy is belangrijk voor ons. Mocht je hier meer over willen weten, klik dan deze link.
 • Iedereen is anders, en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere bank te zijn. Daarom zijn we zijn benieuwd naar wie jíj bent!
Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Commercieel - Account Management
Branch(es) Bank & Verzekeringswezen
Provincie(s) Utrecht
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Arnold Spetgens
Telefoon +31 6 53 69 39 40

Vestigingsplaats

Solliciteer